Zwarte band schilderen

De voor de Dufours uit de jaren '70 zo bekende (zwarte) band vertoont bij onze Dufour 2800 uit 1979 wat minder zwarte plekken; heeft iemand ervaring met het opnieuw schilderen van deze zwarte band? Wat moet ik gebruiken?
Ben benieuwd naar jullie ervaring(en)!
Anne Kristel Dekker

Hallo,
Je kan ook een mooi resultaat bereiken met stickers.  Ik heb het bij mijn vorige boot gedaan.  Een bedrijf in de buurt dat gespecialiseerd is in publiciteitswerken kan van grote vellen banden snijden in de gewenste breedte.  Meestal zijn die einden maar een paar meter lang maar dat maakt niet uit.  De romp heeft bolling en die stickerband rekt bijna niet mee.  Dus om de paar meter begin je met een nieuw stuk dat je een beetje laat overlappen met het vorige eind en dan mooi afsnijdt.  Zo kan je mooi de vorm van de romp volgen.  Het blijft ook mooi zitten, zelfs in zoutwater of als je het schip terug in de boen zet.  Wel de romp goed onvetten alvorens de sticker aan te brengen.
Bij onze Dufour 30 heb ik aan ??n kant de dunne blauwe bies ook op die manier opnieuw gedaan omdat er hier en daar een stukje uit was.
Je kan het verschil met het origineel niet zien.
Mvg,
 
 

Hallo anne .
Je kunt ook een goed resultaat bereiken door de band te polijsten.Dit kun je bijvoorbeeld doen met Commendant nr4 in het groene blik te verkrijgen bij auto en bootwinkels.Daarna de band weer in de was zetten en het glimt weer .Je bent er wel even mee bezig maar het is dan weer netjes .
succes.

Hoi,
Zoals Ron aangegeven heeft is met een polijstmiddel de boel weer een stuk netter te maken. Dit gaat echter alleen op als de laagdikte van de zwarte band nog voldoende is. Als dat niet het geval is is lakken in mijn ogen de beste optie. Stickers kan wel, maar ik vind dit toch echt minder mooi en na een paar jaar gaat de sticker waarschijnlijk toch weer verbleken en mogelijk zelfs scheuren onder invloed van de UV straling. (We hopen tenslotte op mooi weer…)
Zelf heb ik afgelopen jaar een rode band die de vorige eigenaar met stickers opgebracht had op de romp helemaal verwijderd en in plaats daarvan gelakt (vandaar mijn hekel aan stickers, die lijm krijg je er bijna niet meer vanaf…). Ik heb hiervoor 2-componenten lak van “de IJsel” gebruikt. Mits je netjes te werk gaat (secuur afplakken!) kun je jaren vooruit met een heel mooi resultaat. Afhankelijk van de kleur moet je wel meerdere lagen gebruiken. Het pigment in de rode lak dekt bijvoorbeeld maar beperkt, ik verwacht dat dit met zwart wel mee zal vallen.
Zelf willen we dit jaar de zwarte band ook aanpakken. Wij denken erover om dit te combineren met het opnieuw kitten van de ramen aangezien deze hier en daar niet meer helemaal waterdicht is. Ik wacht dus alleen nog op een paar dagen met mooi weer (de lak moet je boven een bepaalde temperatuur verwerken anders hardt hij niet goed uit). Risico is dus dat het weer dan wel zo mooi is dat ik liever ga varen en de klus weer een jaar uitstel.
Anyway, veel succes, ben benieuwd om te horen hoe het geworden is. Mocht ik dit voorjaar nog aan de slag gaan met de zwarte band dan zal ik nog wel wat ervaringen doorgeven.
Groeten,
Harold
 

Hallo,
In mijn geval is ook alleen lakken nog een optie. Ik denk dat ik hiervoor een mooie dag afwacht en dan ??n ? twee lagen erop zet. Wie heeft al een idee welk RALnr of De IJsselkleur ik moet kiezen? Mijn band is zwart of donkerblauw (originele band Dufour).
groet,