Zomervakantie 2007

Ik ben benieuwd naar jullie valantiebelevenissen en ik geef jullie zelf maar meteen een impressie van onze zomervakantie naar London.
Na onze reis in 2006 naar de Kanaaleilanden wilden we dit jaar wat minder mijltjes maken.
Het oorspronkrlijke plan was een paar dagen London en de Engelse Oostkust met de bekende rivieren te doen. Nou was deze zomer er vooral een met veel wind die meestal tegen stond. We hebben dus te maken gehad met een maximaal aantal verwaai-dagen.
Vanuit Herkingen, via Vlissingen (binnen) naar de Belgische kust Bl’berge, Oostende en Nieuwpoort (5 dagen W-ZW 5/6/7) en Duinkerken toch over naar Ramsgate. Nachtje op de Swale bij Queenborough en via de Thames door naar London. Op de terugweg via de Thames en de River Medway naar Chatham (je weet wel van Michiel de Ruyter) en uiteindelijk weer via Ramsgate, (weer 2 dagen) Nieuwpoort, Bl’berge, Terneuzen, en Goes.
In Goes nog 2 dagen naast Divino gelegen, de schitterende 365 GL van Peter en Carolien gelegen en lekker bijgepraat over onze hobby.

De Thames barrier als stormvloedkering net voor London

De Skyline van London vanaf de Thames

Bijna bij de Towerbridge en de haven

De Martinique in het St. Katherine’s Dock
London met je eigen schip is echt aan te bevelen en het St.Katherine’s Dock skdocks.co.uk/ is echt een aanrader. Door het matige weer, en dan bedoel ik niet zozeer de temperatuur en neerslag want dat viel wel mee, zijn de rivieren er een beetje bij ingeschoten. Alleen de Medway onder de Thamesmonding en de Swale hebben we een beetje verkend. De rest zal een volgende keer moeten.martinique39327,6251273148
2007-08-19_211849_thamesbarrier2.JPG
2007-08-19_212034_londonskyline.JPG
2007-08-19_212128_londonbridge.JPG
2007-08-19_212516_Kathdoc.JPG

He Dufourschippers,
Hebben jullie alleen een Dufour om allerlei problemen aan op  te lossen of varen jullie ook een beetje? Of hebben jullie allemaal een K… vakantie gehad?  Met jullie schitterende Dufours op vakantie moeten jullie toch iets te melden hebben?
Ik blijf benieuwd naar jullie avonturen.
Martin van de MARTINIQUE

O.K.
Ons verslag is te vinden op … manaslu.nl/manasluzomer2007.html
Monkeyworld !!
Manaslu39326,9456365741

Na vorig jaar een fantastische 3-weekse reis rond Denemarken te hebben gemaakt dit jaar gekozen voor een 3-weekse vakantie in eigen land: Grevelingen, Oosterschelde en Veerse Meer. Dit ook om onze dochtertjes (nu 2 en 4 jaar) een zeilvakantie niet automatisch te laten associeren met zwaar weer en zeeziekte.
Het hele gezin heeft genoten van het verblijf aan boord, volgend jaar weer een grote reis.
Qua vaargebied: Grevelingen is echt heerlijk, je hebt de ruimte om echt te zeilen, leuke stadjes om te liggen, veel eilandjes en ankerplekken. Het leukste vonden wij West Repart (Brouwersdam) met een Grevelingenstrandje en via een tunneltje onder de weg ineens een kilometerslang Noordzeestrand. Voor de rust ankeren bij eilandje Hompelvoet, voor het gezinsvermaak bij eilandje Archipel. We hebben ons voorgenomen in het naseizoen een lang weekend terug te komen (onze thuishaven is Stad aan 't Haringvliet).
Oosterschelde is vooral leukdoor het grote tijverschil: in St.Annaland meer dan 3 meter. Voor gezinnen is het leuk dat je “familiebadkamers” hebt, dikke pret.
Veersemeer? Hm, minder. Met 1.95 diepgang zijn veel aanlegplaatsen nauwelijks bereikbaar. Daarnaast is het eigenlijk ??n lange vaargeul van Oost naar West. En zo druk dat het het Sneekermeer wel lijkt. Een middagje opkruisen was wel een erg leuke oefening. 
Het leuke van zo’n zeilvakantie in eigen land is toch ook dat je veel vrienden een dag of weekend aan boord kunt hebben.
Technisch: de nieuwe HA-fok van Van der Werf maar tot standaard gebombardeerd. Wat een heerlijk zeil als er minimaal 3Bft staat: hoog en hard, en makkelijk overstag als er zo’n opblaasboot op het voordek ligt. Maar eerlijk is eerlijk: met weinig wind en (zeer) ruime koersen lever je veel snelheid in, vooral als je zo lui bent het grootzeil in de lazybag te houden.
De vakantie heeft ons eens te meer overtuigd van de kwalteiten en de configuratie van de 34P, ondanks het feit dat onze meisjes in ??n hut wilden slapen: de 3e hut was voor de zooi.
Happy sailing!
Noorderzon/Guido Flach