Zeilen uit China

Heeft er iemand ervaring met zeilen, gemaakt in China?

Gaastra laat zijn zeilen in China maken, Uk Sails -zeilen komen uit China en het aanzienlijk goedkopere maar naar verluid kwalitatief zeker niet mindere Pink Sails ook.

Hoi, hoi,

Nee, dat niet, maar de zeilen van Sailselect komen uit Taiwan en zijn prima van kwaliteit en afwerking. Over het algemeen worden de zeilen gemaakt onder auspicie van Europese zeilmakers, alleen de arbeid is veel goedkoper.

Dus…

Ciao,

Hans,

Vaar jij met zeilen van Sailselect en zo ja wat vind je van de afwerking en kwaliteit?

Andrew

Hoi Andrew,

Wij varen met een high-aspect fok en genaker van Sailselect. Goedkoop (het scheelde ons bijna 500 euro op een ha-fok), zeer mooi en degelijk afgewerkt, veel banen, extra verstevigingen, grote ringen afgedekt met wit leer, zonnestrook (wij hebben wit genomen) e.d. Wij varen nu met de ha-fok voor het 5de seizoen en het zeil staat nog prima. De ha-fok gaat er in maart op en in november weer af. Ook bij 6 bft of meer laten wij de fok staan en zeilen de boot vaak alleen met de ha-fok.
Standaard zit veel bij de fok, zoals diepte-strepen, eventueel wedstrijdnummer of zeilteken, tell-tales, zeillatten bij een ha-fok en grootzeil e.d. Je moet het wel vermelden als je het zeil besteld. Zorg dat Jeroen wel op je zeilboot komt meten en geef duidelijk aan wat je wilt. De levertijd is 5 tot 6 weken, ook lekker snel.

Let wel bij de aflevering op of alles oké is, en of het zeil goed past, maar dat moet je bij iedere zeilmaker doen. Ik hoor bijv. van Qantum, maar ook andere dat de zeilen niet altijd optimaal passen en dan vermaakt moeten worden. Vermaken is nooit optimaal en geeft veel gezeur.

Succes, en doe Jeroen de Koningh de groeten van mij. Prima zaak!

Ciao,

Ook ik ga de zeilen vernieuwen. Als eerste is het grootzeil uit 2001 aan de beurt. Ik heb gekozen voor sailselect. Jeroen reageerde snel op mijn vragen en dacht gelijk pro-actief mee op bijv. vragen over mijn sailtrack mastgroefsysteem. Hij is ook op de boot geweest om eea in te meten en adviseerde een grootzeil, waarbij de toplat doorlat is, omdat er ruimte onder de achterstag is om het zeil een beetje uit te bouwen.

De prijs vond ik heel redelijk. Offshore/racing high modulus premium dacron 6.77oz. Cross cut. Inclusief cunningham, 2 reven, …

Ben erg benieuwd als het zeil er straks op zit!

Voor volgend seizoen staat een rolreef installatie + genua in de planning. Sailselect kan ook op die order rekenen als ik tevreden ben over het grootzeil.

… en tevreden over het grootzeil?