Wat voor buiskap op een 34P?

34-p-ers,
Wij zijn op zoek naar een mooie buiskap, mooie lijn, niet te hoog voor Sandra, mijn vrouw (ong. 1.65 m) etc. Mijn vaste buiskap maker heeft mooie modellen (zie eerdere discussies), ben bij vd Werf geweest in Made, ook niet verkeerd. Hebben jullie nog andere voorbeelden (foto’s)?
Ciao,

Wij hebben de kap van van der Werf. Mooi strak en niet te groot/hoog. Verder is ie eenvoudig voorover te klappen wat met wedstrijden bv erg handig is.

Nog anderen die voorbeelden hebben?
Ik wil graag een wat langere, lage buiskap, zodat bij regen niet gelijk het luik dicht hoeft.
Andere opties?
Ciao,

Hans, verzend voorbeelden per e mail omdat de bestanden te groot zijn om ze te plaatsen

van de Werf levert een zeer mooie buiskap. Strak laag en mooi gevormd.  Voor het inregenen kan er voor de ingang een extra flap gemaakt worden. Voldoet prima. Een extra licht venster op het dak is ook ideaal. Ik ben dik tevreden. Als je er ook een kuiptent aan wilt hebben moet die omhoog en dat gaat ten kosten van de lijn.
Kom maar kijken op de Zoute Zoen ligplaats Grevelingen.  
 zoute zoen38996,0169907407

Hans, wij hebben een buiskap van Hagoort Sails Zeeland (is onderdeel van de zeilmaker, maar gespecialiseerd in canvaswerk). Vakwerk!
 

Informeer eens bij ZeilmakerijWarns in Warns. Daar hebben ze ook mooie (droog)kappen. Als je daar naar toe gaat, dan gaan Henk, George en ik mee. Trouwens ook een prima zeilmaker.

Boys,
Goede tips, ik heb mooie foto’s van Richard gekregen, bedankt hiervoor. Ik ga eens “broeden”.
Als jullie ook nog foto’s hebben, mag je ze uiteraard sturen.
En Warns vind ik te ver weg!
Ciao,

34 P§-ers,
Ik heb bij Messink een mooie buiskap gezien op een 40P. Hierbij wat foto’s. De kappen worden gemaakt bij De Vries, 1 van d? buiskappenmakers van Nederland.
Ciao,

Beste allen,
even een andere kap voor de winter dit ipv een algehele tent wat natuurlijk nog beter is maar ook duurder.
Deze komt bij van der Werf vandaan en sluit de kuip mooi af.

Heb ik vorig jaar ok laten maken, werkt prima! Is ook (beperkt) zichtbaar op de foto op m’n weblog.

Boys,
Goed idee zeg. Hoe zit-ie aan de achterkant, met een rits tot op de kuiprand of zoiets?
Ciao,

Hoi Cees en Menno,
Ziet er goed uit. Ik vraag me alleen af of het doek niet op het kajuitdak gaat liggen klapperen, met als gevolg beschadigingen? Wat zijn de kosten van zo’n tent bij v.d. Werf.
Vrg  Rob   “Zoute Zoen”

Hallo,
Het dekzeil zit voor het luik vast aan de bevestiging van de buiskap met de zelfde ‘drukknopen’ en wordt strak naar achter on opzij gespannen met banden. Het ligt over het stuurwiel en achter tot over de kuiprand. Vorig winter heb ik zeil al laten maken, Wessel ging nav mijn verzoek er ook 1 voor zichzelf maken. Dit voorjaar zag alles dat onder het zeil had gezeten er perect uit! Geen krassen e.d. en alles mooi schoon. Dit in tegenstelling tot de rest van het dek. Kosten weet in niet precies meer maar in mijn herinnering ca. 700 euries.
Groet, Menno

Robert,
Jij had het over Hagoorts Sails. Heb je daar foto’s van?
Ciao,

Hoi Cees en Menno
Jullie melding over de wintertent voor de kuip hebben mij doen besluiten er ook eentje te bestellen. De prijs viel me reuze mee. Inmiddels staat er ook een winter kuiptent op de Zoute Zoen. Wessel van de Werf uit Made heeft hem binnen 2 a 3 weken geleverd en geplaatst. De tent staat er prima op en geeft een voortreffelijke bescherming in de winter. Prima service Wessel, bedankt. 
Rob

Heren,
Nu wil ik niet zeuren, maar hoe halen jullie het in je hoofd om de schitterende 34P te vernederen met zo’n afschuwelijke buiskap!
Wat voor model je ook neemt, het blijft naar mijn mening lelijk. wij hebben heel lang getwijfeld om een buiskap te nemen op onze 3800, maar het haalt echt het sportieve van je boot en tijdens het zeilen zit je er altijd tegenaan te kijken.
Ik geef toe het is comfortabel, maar alleen in de haven en hier hebben wij een perfect oplossing voor, een simpele waterdichte tent die over de giek hangt en opgespannen wordt op de zeereling, ideale en goedkope oplossing het is gewoon een standaard plastimo tentje en ook v/d werf maakt ze voor een schappelijke prijs (ik geloof 130 Euro) dit tentje staat in 2 minuten en beschermd dus ook nog een gedeelte van je kuip waardoor alles open kan blijven staan.
Dit is toch een leuke besparing waardor je weer geld over houd voor andere leuke hebbedingen aan boord!
mvgr
Bas
 
 

Smaken verschillen… en ook gebruik. Zonder is mooier, maar afschuwelijk is wat overdreven. Enig comfort als je me een gezin met kleine kinderen wilt varen is erg pretig en belangrijk als je het voor iedereen nog een beetje aangenaam wilt kunnen maken. Verder is ie erg eenvoudig neer te klappen. Dus voor elk wat wils! Dat is dus het mooie van de 34P, het ene moment een aardig sportief schip en het andere een heerlijke comfortabele en eenvoudig te zeilen boot ook als de weergoden een wat mindere bui hebben.
Groet, Menno

Bas,
Nou, afschuwelijk. Ik vind dat wel meevallen, zeker de kappen van De Vries. Deze zijn mooi in lijn met het schip gebouwd. Ook tijdens het varen in zwaar weer, vind ik het prettig om af en toe eens een beetje achter die kap te schuilen. En zeker de ingang blijft goed droog. Een andere goede kappen-bouwer is Anne Schipper in Oud Beijerland, Havenkade 8, geloof ik.
Wij hebben trouwens een donker grijze kap besteld bij De Vries, met stuurwielhoes, huik en zeiltjes voor de dek-luiken. half februari moet e.e.a. klaar zijn.
CIAO,

34-P§-ers,
Er zit inmiddels een buiskap op ons bootje, van De Vries. Strak kappie, kek kleurtje, met grijpbeugel in de kuip en aan de zijkant.
Ciao,