verwarming Dufour 31

Ik heb recent een Dufour 31 uit 1976 gekocht (mijn eerste boot). De verwarming van de boot is stuk en is in het verleden uitgebouwd. Heeft iemand een idee wat het inbouwen van een verwarming kost, of deze klus door een handige DHZ is uit te voeren of dat dit werk is voor specialisten?

Hoi, hoi (naam?),

Het inbouwen is door een handige dhz te doen. De instructie bij het apparaat is duidelijk en makkelijk te volgen. Zeker bij Webasto. Daarnaast heb je mogelijk de mazzel dat de gaten al geboord zijn voor de buizen die door je boot heen moeten lopen en dat mogelijk de electrische bekabeling er ook al ligt. De kachel kan mogelijk op de oude plek geplaatst worden en de uitlaat is ook nog aanwezig. Vernieuwen en opnieuw installeren is dus, naar mijn idee, relatief snel gebeurd.

Succes,

Hallo,

Wellicht handig om eerst te weten wat voor kachel erin heeft gezeten, petroleum, diesel, gas, merk? Laten we uitgaan van diesel, dan is het wellicht handig te kijken of je het merk kan achterhalen. Dat maakt het opnieuw aanlsuiten (denk bijvoorbeeld aan diameter slangen, tank etc) tot een niet al te moeilijk klusje voor een dhz-er. Ik had vroeger in een D31 een Ebespacher zitten met een eigen tank. Mocht je het uit willen besteden; ik heb vorige maand een nieuwe Webasto in laten bouwen in onze D32 classic door Beluga Yachting (www.beluga-yachting.nl) in Dintelmond (vraag naar Job Verheijen). Goede prijs met goede service. Wil je het goed doen, dan ben je als dhz-er anderhalf a twee dagen bezig.

Succes en groet,

Xander Nieuwenhuysen