@venture

Al sinds 2000 varen we met onze dufour 36 classic over met name het Marker en IJselmeer. We zijn Wilma en Charles van Hulzen uit Almere en zijn voor zover wij weten de enige boot met een “@” in de naamop het IJselmeer.
Afgelopen jaar de volledige electrische installatie aangepast waardoor we nu te allen tijden 230V aan boord hebben met voldoende power om ook de electrische BBQ te kunnen gebruiken.
Even water opzetten voor koffie en Thee gaat nu met de electrische snelkoker wat tijdens het zeilen een stuk veiliger is.

Ook wij varen met een dufourvaantje door NL.

Charles en Wilma (ChaWI)

Hoi Charles en Wilma,

Fijn jacht zo’n 36 Classic. Wij hebben ook 5 jaar met onze mooie Borrias gevaren. Daarna zijn we over gestapt op een meer zeilend zeiljacht als de 34 P. Onze p is een 34 PP (langere mast e.d.). Het zeilt veel fijner, maar de binnenruimte is wel veel minder. Maar onze oudste zoon vaart niet meer mee en over 5 jaar, onze jongste ook niet meer. Dan hebben we zeker voldoende ruimte. Alles zit op en aan onze 34PP, RAP.
De 34 is lager, dus mijn vrouw stapt makkelijker af, o.a. makkelijker te zeilen door de grootschoot bediening in de kuip, bediening van de genua/ha-fok binnen handbereik van stuurman/-vrouw, etc, maar wij hebben zeker genoten van de 36 Classic. Onze 36 Classic vaart nu rond als Brafour en ligt in Lelystad.

Sommigen op deze site zullen zeker benieuwd zijn naar je electrische aanpassingen op jullie 36 C.

Veel plezier, welkom en Ciao,