Rubberprofiel huid/ spiegel vervangen?

Heeft iemand al geprobeerd het rubberprofiel -bij de classics toegepast om het plakwerk tussen romp en spiegel te verbergen- te vervangen door iets wat wel geschikt is voor buitentoepassing?
De mijne (op een boot van 2000) verweert en heeft een paar beschadigingen van de vorige eigenaar. De boel kleeft, is gespikkeld door schimmel en kan alleen -een beetje- toonbaar gemaakt worden door het wegschuren van de verweerde bovenlaag.
Ik ben benieuwd wat je tegenkomt wanneer je het profiel erafhaalt en naar de verkrijgbaarheid van een nieuw profiel. Even shoppen bij een aantal rubberboeren leverde nog niet veel op.
 Peter S.39593,3979861111

Dag Peter,

Een specialist op het gebied van rubber- en pvc-profielen kan je misschien verder helpen. Ze kennen op zijn minst de weg. Hopelijk heb je hier iets aan www.groenrubber.nl . Laat ons in ieder geval weten “hoe je vaart” want ook bij ons is het profiel smoezelig en een beetje beschadigd.   

Hoi Peter,
Je kan natuurlijk een keuze maken. Weer een rubber er op of er af laten en mooi (laten) afwerken met epoxy. Dat staat wel strakker en ik denk mooier.
Laat ons het maar weten.
Ciao,

Peter,
Op onze 30 gingen we het rubber aan het einde van het winterseizoen even met jif en een schuursponsje te lijf en dan bleef het het hele vaarseizoen redelijk mooi.
Gr Raymond

Hallo,
Pak een goed schoonmaakmiddel, Starbrite anti slip deck reiniger en dan zal het rubber weer als nieuw uitzien.
gr,
Ewald