Ervaringen met eigen verkoop ?

Onze Dufour 35 ligt inmiddels alweer een tijdje te koop. Het blijkt toch lastig om de verkoop rond te krijgen, hoewel we een groot aantal geinteresseerden hebben mogen ontvangen aan boord. Heeft iemand hierin vergelijkbare ervaringen en kan iemand mij wellicht vertellen hoe de uiteindelijke verkoop toch gelukt is ?

Eelco,
Onze vorige boot heeft ook heel lang te koop gestaan. Oorzaak: ons idee over de verkoopprijs (op advies van een makelaar, tevens dealer van dat merk) bleek niet meer marktconform. De afgelopen jaren is door wat wordt genoemd het ‘Bavaria- effect’ (voor een klein beetje extra koop je al een nieuwe Bavaria), een prijserosie ontstaan in de 2e-handsmarkt.
Ieder schip is verkoopbaar, maar niet tegen elke prijs.
Wij hebben dat (te) lang niet onder ogen gezien, maar uiteindelijk genoegen genomen met een 22% lagere verkoopprijs dan de oorspronkelijke vraagprijs (gebruikelijk is circa 5% marge). 
M.vr.gr.
Frank
D 34 P #113

Jongens,
Vraag maar eens bij Leo Ouweneel (ex- “Neeltje”) na hoe je het moet doen. Hij was zijn Dufour zo kwijt, met een realistische prijs.
En inderdaad het Bavaria-effect op de markt is te merken, maar ook het Hanse-, Harmony-, Delphia- e.d. effect. Houd er ook rekening mee, dat apparatuur, hoe mooi ook, al verouderd is als je het hebt gemonteerd.
Succes,