beschadigde schroef

Hallo,
Tijdens het afgelopen seizoen is er een ketting in mijn schroef vast komen te zitten. Nu blijkt de schroef beschadigd te zijn. Er is een klein hapje uit de schroef en er is een stukje omgebogen.
Kan dit kwaad? Moet ik mijn schroef laten maken? En weet iemand hier een goed bedrijf voor?
Ps. Dufour 30, Saildrive.
 

Als het echt een klein hapje is dan kan het waarschijnlijk op gebied van ‘performance’ niet zo heel veel kwaad. Het is wel van belang dat je het gebied om met hapje weer goed glad krijgt. Zoniet dan gaat de schroef zeker ‘zingen’. Dat is een zeer irritante fluit toon die je bij bepaalde toerentallen gaat krijgen. Je kunt hem met een slijptol (dremeltje ofzo) weer netjes glad maken maar als hij niet helemaal in balans is kun je ook vibraties krijgen die weer tot lekkage van je pakkingen kunnen lijden.
Niet echt een eenduidig antwoord dus, sorry daarvoor. Het hangt er maar net vanaf hoe groot de schade is en of je het redelijk kan herstellen/wegslijpen… Succes!!

Pooh,
Ik heb de beschadiging aan je schroef gezien, ik vind hem behoorlijk en zou het laten repareren. Als je schroef door deze beschadiging in onbalans is lijkt me dat niet goed voor de saildrive, denk hierbij aan de as(je) en lagers in de saildrive. Een schroef moet zo soepel mogelijk door het water draaien naar mijn mening. Vaak merk je de eventuele slijtage pas op lange termijn.
groet,
Henk
 
 

Hoi Henk,
Bedankt voor je tip. Lijkt mij ook inderdaad beter deze te repareren. Heb je enig idee waar ik dit het beste kan laten doen?
Groet,
Bart.

Bart,
De fa Jooren in Dordrecht is hierin gespecialiseerd.
joorenpropellers.nl/
Groet,
Henk