About the Dufourleden stellen zich voor... category

Hier introduceren de leden zich, bij voorkeur met foto van het schip. Iedereen kan meedoen!

Wij hebben sinds februari 2020 een Dufour 38 Classic 3 hutten 2 natte cellen. De naam wordt Gabber net als onze oude boot. We wilden dit jaar naar de Cariebe maar helaas Corona, dus volgend jaar. Ondertussen zijn we de boot aan het aanpassen voor vertrek. Je kan het volgen op http://sy-gabber.blogspot.com en http://www.sy-gabber.nl
Erik en Ernie

Hallo, Wij hebben sinds september / oktober 2020 een prachtige dufour 36classic gekocht met de naam Chere vanuit Harlingen. We hebben het schip nu in Wolphaartsdijk liggen en gaan in april de eerste mijlen afleggen in vakantiemodus! We kijken er enorm naar uit + hopelijk nog veel kennis op te doen met zulke forums!
Stay Save en op een mooie zomer 2021!!

Hoi allemaal, ik heb als niet zeiler maar sinds dit jaar een enorme passie om het water op te gaan een Dufour Safari aangeschaft, en zal eerst bezig zijn de boot op te knappen en daarna te leren zeilen. Gelukkig ken ik nogal wat ervaren zeilers blijkt. Leuk om hier op het forum te zijn, en ik hoop dat ik hier wat meer info over de boot zelf kan vinden ( ik heb nul documentatie), en een bijdrage kan leveren aan het forum.

Ik ben in het bezit van een Dufour 380. Is onze Corona boot. Gekocht, begin Corona. Heb altijd gehuurd en vertelde iedereen dat je nooit een boot moest kopen. Goed overwogen en toch gedaan. is onze beste aanschaf ooit. Het is een heerlijk schip, luistert goed naar zijn roer op zeil en in de haven. Dit seizoen nieuwe zeilen aangeschaft een goede investering.
Heb na mijn oversteek over de oceaan (delivery) het besluit genomen, om te stoppen met mijn IT-werk en ben verdergegaan met wat ik echt leuk vind. Ben inmiddels plezierjacht service monteur. Mocht je nog vragen hebben……