aankoop dufour 24

Wij willen een opknapper aanschaffen en kunnen nergens maatvoeringen van een Dufour vinden en hebben een paar vragen.

  1. Heeft iemand een bouwtekening met de maatvoeringen?
  2. De motor heeft een jaar of vijftien stilgestaan, het is een binnenboordmotor. Hoe kunnen we controleren of deze in orde is. De boot staat op de kant.
  3. Er zijn blijkbaar twee uitvoeringen, één met 80cm kiel en één met 120cm kiel. Deze boot heeft een 80cm kiel. Heeft dit veel invloed op de zeileigenschappen, kunnen we misschien beter een 120cm aanschaffen, of is dit eenvoudig aan te passen?

Hoi M. vd Plas,

AAnkopen van een zeiljacht is best spannend en leuk. Heel veel informatie daarover vindt bijv. bij de Waterkampioen. Ook waar je op moet letten (bijv. osmose, dek inwatering, lekkages, mast en tuigage, zeilen, gasinstallatie e.d.) en hoe met de motor om te gaan.

Een diepe of ondiepe kiel pas je niet even aan. Een kiel is sowieso duur en het is aardig wat werk (+ kosten) om het goed uit te voeren. Het ligt ook aan je vaargebied. Ga je veel op plassen en meren zeilen dan is de 80 cm prima, ga je meer op diep, groter water zeilen, dan zou ik voor de 120 cm kiezen. Een zeilboot met diepere kiel zeilt in principe hoger aan de wind, waardoor je minder slagen hoeft te maken. Op deze site bij andere Dufourjachten is ongetwijfeld dit onderwerp ook besproken, bijv. bij de 34 P (denk ik).

veel plezier en wij horen wel wat het geworden is.
Waar komt de boot te liggen?

Ciao,