polyesterwerk

Wie weet voor mij een vakman om een kielreperatie uit te voeren? het gaat om een oude gerepareerde plek aan de voorzijde van de kiel die ik graag professioneel wil laten overdoen. In Noordschans hebben ze niemand meer die dit werk doet i.v.m. ziekte werknemer. Ik heb zelf geen ervaring hiermee en laat dit graag aan een deskundige over.
Tevens is mijn ankerbak deksel zo lek als een mandje (scheurtje aan de bovenzijde. Wie heeft hier nog tips voor?

Beste Ren?,
Als jij op het IJsselmeer zou kunnen komen zou jij contact kunnen opnemen met Schaap Shipcare in Lelystad of De Gier Maritiem in Enkhuizen. Met dit laatste bedrijf heb ik zelf al contact gehad over mijn eigen kiel: helemaal kaal halen en vervolgens goed primen en verven. Van DGM heb ik zelf een goede indruk, over DGM heb ik ook positieve verhalen gehoord: duur maar goed.

Hoi Ren?,
Dichter bij huis heb je in Dintelmond (aan het Volkerak) Moverbo zitten. Hans Bouwens, directeur daar, heeft zelf ook een Dufour. Het bedrijf is in dit soort dingen gespecialiseerd, zie ook www.moverbo.nl.
Succes,

Bedankt voor de reacties heren,
 
Moverbo had ik reeds gebeld, maar die doen geen mobiel werk.
 
groet,

Beste lezer van dit berichtje,
ik heb het zelf maar gedaan, valt allemaal reuze mee en het plekje is niet meer te traceren.
 
groet,

Hallo Ren?,
Zo te lezen lig je in Noordschans. Wij ook met de Quintus in boxnr 122.
Mijn ankerdeksel was niet lek maar wel zacht geworden. Aan de binnenzijde heb ik gaatjes geboord en vervolgens de deksel gevuld met epoxyhars. Op zich is dit een simpel en niet al te vervelend werkje. De deksel wordt keihard en kan weer jaren mee. Natuurlijk blijf je aan de bovenzijde haarscheurtjes e.d. zien.
Ik heb nu besloten om mijn hele dek te gaan verven met DD lak van de IJssel. Als proef ga ik het eerst uitproberen op het ankerdeksel.
Groetjes,
Marien.
 
 
 

Hallo Marien,
Leuk te horen dat je het zo kon oplossen. In mijn geval was het luik toch al te ver heen. Hans Bouwens van Moverbo heeft het onder zijn hoede genomen en ik ben reuze benieuwd of het gaat lukken. Hangt wel een prijskaartje aan, maar het luik wordt natuurlijk wel vaak belopen. Ik lig in box 282 in Noordschans.
 
Groet,
Ren?

Hoi Ren?,
Als Hans Bouwens het doet, zal het zeker vakwerk worden, wat het kost…, dat merk je vanzelf.
Ciao,