Dufour 34

Hallo Dufour fan’s,
Wij (John & Petra met onze kids Kevin & Judith) zijn sinds augustus 2007 de trotse eigenaar van een nieuwe Dufour 34 (Snooky). we hebben deze passie helaas voor het eerst in 2006 ontdekt en hebben dus nog heel wat te ondekken in de voor ons nog nieuwe zeilwereld.
Ik ben zelf werkzaam in de autosport en we zijn daardoor wat beperkt in de tijd die we vrij hebben voor het zeilen, maar vooral voor het onderhoud van een boot. Dit is dan ook de reden dat onze boot in Lemmer bij Enjoy Sailing (www.enjoysailing.nl) ligt, zodat wij er optimaal gebruik van kunnen maken. Dus als je een keer een 34P wilt proberen voor een weekend weet je nu waar dit kan. Ons vaargebied is het IJsselmeer en willen dit langzaam vergroten naar de waddenzee, enz.
Onze 34P heeft een diepe kiel, een std mast met een doorgelat grootzeil, en moet zeggen dat het geweldig zeiltThumbs Up en goed reageert op zeiltrim en dergelijke. Hierdoor is het dan ook een genot om de strijd aan te gaan met andere booten tijdens een dagje zeilen.
Groetjes,
John.

John en Petra,
Welkom bij de club dufourvaarders en bij de enthousiaste 34P zeilerrs. Zoals je op deze site kan zien wordt er veel gesproken over 34P. Ook over andere dufours natuurlijk, maar de 34p-ers zijn wel aanwezig. Zelf met fanatieke zeilers die wedstrijden e.d. zeilen met snelheids diagrammen e.d. Lees maar eens.
Ciao,