De Yilla

Hoi allen,
Wij zijn in het gelukkige bezit van een Dufour 2800. Zonder al te veel zeilervaring (anders dan wat lessen op de Haringvliet) de knoop anderhalf jaar geleden doorgehakt en toch zelf maar een Dufour gekocht. Ondertussen veel ervaring rijker (vooral ook klussen) levert de “Yilla” ons regelmatig ontspanning op het water.
Al een aantal keren op de site rondgesnuffeld, en tot de ontdekking gekomen dat wij niet de enige zijn met:

  • water in het roerblad
  • speling op het roerlager
  • polyesterwerk
  • problemen met de GPS
  • enzovoorts
Gelukkig wisten we al dat als je een eigen bootje bezit er meer is dan zeilen alleen. Alstie echter in het water ligt (ook wij staan nu op het droge) komt er van onze klusideeen weinig meer terecht, en waaien we liever uit. Enfin, we hopen nog veel bruikbare tips van collega leden op te kunnen pikken en ook af en toe zelf iets zinnigs toe te kunnen voegen aan de verschillende onderwerpen. Groeten, Liane en Harold

Hoi Liane & Harold,
Welkom bij de ‘club’. Wat is jullie thuishaven? Zoals je misschien al gelezen hebt, kan je met je vragen prima terecht op deze site. er is altijd wel iemand die het ook heeft meegemaakt, al gerepareerd heeft of gewoon goede idee?n heeft.
Veel plezier met jullie Dufour Yilla. Waar komt jullie naam vandaan?
Ciao,

Hoi,
We liggen in Noordschans aan het Hollandsch Diep. (Hoewel, strikt genomen staat de boot op dit moment.) De naam komt uit het arabisch en betekent “Avondster”.
 

Liane & Harold,
Wij staan op de kant in Strijensas, maar onze ligplaats is in Krimpen ad Lek. wij varen dus ook regelmatig op het Hollandsch Diep en haringvliet en verder. Mogelijk komen we elkaar tegen. Veel plazier met jullie Yilla. Maat kom je nou op een Arabische naam?
Ciao,