afsluiters en afvoeren

Beste 2800 eigenaren,
Bij mij loopt van het gootsteentje een afvoer tussen binnen- en buitenschaal naar een (vrij grote) afsluiter die is geplaatst links vooraan bij het motorblok (onhandig vanwege een knik in de slang die de afvoer van vuil tegenhoudt), pal naast een kleine afsluiter waaraan de slang voor de koelwateraanvoer is bevestigd.
Zelf denk ik er nu over om de afsluiters te verwisselen of te vervangen, en overigens de afsluiters onder de wastafel te (laten) verwijderen en de romp daar weer dicht te (laten) maken.
Hoe zit een en ander bij jullie, en wie heeft ervaring met het benodigde polyesterwerk?
www.anne-elise.blogspot.com

Jouw constructie is denk ik origineel. Bij mij eveneens een grote afsluiter met draaikraan (onhandig) in de motorruimte (onhandig) die je steeds open en dicht moet doen. Ik heb onlangs mijn buitenboordkraan voor de motorkoeling laten vervangen en sindsdien moet ik ook daarvoor in de motorruimte (die originele afsluiter was niet meer te krijgen).
Ik heb geen klachten over niet weglopend water; af en toe even met heet water doorspoelen (met de afwas met biologisch middel natuurlijk?) helpt.
Ik persoonlijk zou nooit huiddoorvoeren met polyester gaan dichtmaken tenzij in geval van schade, maar dat is wellicht persoonlijk. Het zal wel kunnen maar of dat geen zwakke plek wordt?

Beste Wim,
Interessant om te weten dat het bij mij nog op de originele plaats zit. Ik dacht er zelf over om de grotere waterafsluiter te gaan gebruiken voor koelwaterinlaat, een nieuwe afsluiter directer onder de gootsteen te (laten) aanbrengen en de oude gootsteenafsluiter te (laten) verwijderen = de romp dicht te (laten) maken. En inderdaad, het weer gaaf maken van de romp is denk ik een gespecialiseerde klus. Misschien weet iemand nog een betrouwbaar bedrijf.
Groet en dank,
Jan

Zijn er gootsteen ringetjes ergens te bestellen? De mijne is bijna versleten en het ziet er niet uit

Forumleden,
Heb de intentie een 2800 aan te kopen.
Vandaag een expertise op het schip laten doen.
Er is het een en ander op en aan te merken maar heb het er voor over om er voor te gaan.
Ik heb op het www gezocht naar onderdelen van een 2800,heb b.v een lummel nodig mij vraag is waar haal ik dat soort onderdelen vandaan?

Noordschans/ Muiden heeft nagenoeg alle Dufours 2800 in Nederland verkocht. Daar zullen ze ongetwijfeld nog wel iets hebben. Zoniet dan kunnen ze als leverancier van masten en gieken wel voor een alternatief zorgen

Rob de Groot in Kortgene , Veerse Meer is ook heel lang Dufour dealer geweest en weet ook heel veel van Dufours. Misschien kan je daar terecht.
Bij masten verkopers (Neutmast in Middelharnis etc.) kan je heel veel spullen kopen. Het hoeft toch niet altijd origineel te zijn? Ga eens lekker shoppen, want het spul is duur zat en de prijsverschillen kunnen aanzienlijk zijn.
Ciao,

naast het kopen van originele onderdelen, kopi?n daarvan, of eventueel iets wat past, is het natuurlijk ook mogelijk iets door een vakman in elkaar te laten zetten, op maat gemaakt, en aan je wensen aangepast. (de prijs kan je nog wel eens aangenaam verrassen tov origineel)

Groet,